Het huis aan kant.

Een kleutergroep zonder huishoek is geen échte kleutergroep! De afgelopen weken had ik weinig aandacht geschonken aan de inrichting van deze hoek. Veel spullen waren versleten, kapot of kwijt geraakt. De groep kinderen die er speelde was (te) klein geworden: voornamelijk meisjes die met poppen speelden en een aantal jongste kleuters die graag met de spullen die er nog wél waren manipuleerden: roeren in pannetjes was een favoriete bezigheid.

Hoogste tijd voor wat extra aandacht voor onze huishoek.

Een mailtje naar de ouders met een concreet wensenlijstje zorgde voor 4 tassen met ‘huishoek-spullen’.

Nadat we gezamenlijk alles bekeken hadden, wilde iedereen helpen met inrichten. De jongens die de tassen hadden ‘ingebracht’ hadden geluk. Drie kwartier lang speelden de jongens daarna in de huishoek met de nieuwe spullen. Eitjes bakken in de koekenpan, het tosti-apparaat werd uitgeprobeerd, er was melk voor in de koffie, voor iedereen was er een bord mét bijpassend kopje, je kon lezen in de Allerhande en een van de jongens ging even ‘wat doen’ op de (kapotte) laptop die we kregen van één van de ouders.

Inmiddels zitten we midden in het thema: “Wij bouwen een huis”. In de huishoek wonen nu bouwvakkers. Dankzij de nieuwe spullen kunnen ze voordat ze naar de bouw gaan (de bouwhoek), broodtrommels vullen en koffie zetten voor in de thermosflessen. En hebben ze straks, als het tijd is om te schaften in ieder geval te eten en te drinken!

 

 

 

IMG_3529

In de schaftkeet op ‘de bouw’.

 

 

 

Een gedachte over “Het huis aan kant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s